De troende, med sin kärlek, barmhärtighet och vänlighet mot varandra, är som en kropp: om en del är sjuk, så påverkas hela kroppen av dess sömnlöshet och feber. [Bukhari & Muslim]

Den senaste veckan har det blivit tydligt för alla att ummans kropp lider av en förtärande konflikt mellan två av dess viktigaste delar: Saudiarabien och Iran. Det pågår ett kallt krig dessa två länder emellan, och striderna utkämpas genom propagandakrig i hela världen samt via proxykrig i Syrien, Jemen och nu kanske snart även Libanon. Detta samtidigt som Iran fortsätter att styras av ett mullahvälde medan Saudiarabien genomgår stora ekonomiska och sociala förändringar under en oberäknelig kronprins.

Rivaliteten mellan Saudiarabien och Iran omfattar hela den sfär som innesluter Mellanöstern, Nordafrika och den arabiska halvön. Det shiamuslimska Iran har ju gäckat världen ända sedan den ”islamiska” revolutionen med sitt omfattande stöd för internationell terrorism och på senare år genom sitt kärnvapenprogram. Saudiarabien idag oroas över Irans ökande inflytande i regionen, särskilt vad gäller Jemen, Irak, Syrien och Libanon.

Proxykriget mellan Saudiarabien och Iran pågår som intensivast i Jemen, där landet enligt FN står inför en förfärlig svältkatastrof. Enligt FN:s biståndschef Mark Lowkock kan det bli den värsta svältkatastrofen på flera årtionden. Hela sju miljoner av våra bröder och systrar är på gränsen till svält, och runt 900 000 har insjuknat i kolera.

Därför uppmanar vi alla som läser detta att bidra med det de kan till folket i Jemen, förslagsvis via Islamic Relief. Må Gud skydda och bevara detta folk, som Profeten Guds frid och välsignelse vare över honomsjälv gick i godo för när han beskrev dem på följande vis:

Folket från Jemen har kommit till er och de är milda och har mjuka hjärtan. Tron är jemenitisk och visdomen är jemenitiskt (det vill säga, jemeniterna är visa av naturen, och mottagliga för att anta den rätta tron). [Bukhari och Muslim]


Källa: Expressen