Många analytiker har dragit paralleller mellan den moderna terrorsekten IS och den historiska terrorsekten al-Khawarij, som förutsades och kritiserades av Profeten själv. Han berättade bland annat att medlemmar av denna sekt kommer att vara unga till synes väldigt religiösa människor, som i själva verket är okunniga och omogna extremister.

En intressant sak som han berättade om denna sekt är att de kommer att vara mer hårdföra och mer extrema i sitt våld mot muslimer än mot icke-muslimer.

De dödar muslimer och besparar månggudadyrkare. Om jag lever länge nog för att bevittna deras uppkomst tänker jag bekämpa dem.

[Bukhari och Muslim]

I ljuset av denna profetia är det intressant att ta del av vad den israeliske f.d. försvarsministern Moshe Ya’alon berättat. Han har nyligen gått ut med att IS besköt israelisk militär i Golanhöjderna, ett område som ockuperas av Israel. Strider utbröt, och IS bad senare om ursäkt för att de attackerat israeliska trupper.

Det var ett fall nyligen då IS öppnade eld mot oss. De bad sedermera om ursäkt. – Moshe Ya’alon

Det går inte att bekräfta huruvida dessa uppgifter stämmer, och de måste tas med en nypa salt, men om det verkligen är så som Ya’alon påstår måste man fråga sig: När ska IS be om ursäkt för de muslimer som de dödat? Och varför intar Israel en sådan särställning hos IS?

Som sagt: ”De dödar muslimer och besparar månggudadyrkare. Om jag lever länge nog för att bevittna deras uppkomst tänker jag bekämpa dem.”

Källor:

Al-Jumuah

Times of Israel