Årets upplaga av Champions League domineras totalt av muslimska spelare och ledare. Den spelare det talas mest om är såklart Mohamed Salah, som haft en fantastisk säsong och utsetts till Englands bäste spelare.

Hittills har han gjort tio mål i Champions League, senast i semifinalen mot Roma där han även spelade fram till två mål. I Roma-laget gjorde Edin Dzeko, även han muslim, mål i en match som slutade 5-2.  Utöver dessa två finns det fler muslimer i både Liverpool och Roma, såsom Sadio Mané (som också gjorde mål i semifinalen), Emre Can och Cengiz Ünder.

I det andra semifinalmötet har Bayern München ställts mot Real Madrid. En av spelarna som tog Bayern till semifinal genom att ligga bakom ett av målen i kvartsfinalen mot Sevilla är Franck Ribery, fransk konvertit till islam. Och Bayerns sportchef är även han muslim, den före detta spelaren Hasan Salihamidzic. Real Madrid har också sin beskärda del av muslimer, först och främst tränaren Zinedine Zidane, men även spelare såsom Karim Benzema. Oavsett vilket lag som tar hem bucklan kan vi redan konstatera att muslimer dominerat årets upplaga av Champions League.