Muslimer.se startade sommaren 2003 och förnyades av redaktionen i början på 2017. Vi har dagligen över 2000 besökare till sajten och besöksstatistiken ökar hela tiden. Vårt mål är att ta itu med islamofobin genom att berätta om de fantastiska bidrag som muslimer gör för samhället i en tid då media ger en skev bild av muslimer och islam. Vi är ett team som vill sprida kunskap om islam och söker dig som brinner för denna underbara religion och vill förmedla dess budskap vidare genom det skrivna ordet.

Vem talar ett skönare språk än den som kallar [människorna] till tron på Gud, som lever ett rättskaffens liv och som säger: ”Jag hör till dem som har underkastat sig Guds vilja?” [Koranen 41:33]

Dina arbetsuppgifter
Som skribent kommer du att ingå i vårt team och skriva ett inlägg i veckan eller jobba med översättningar av autentiska artiklar om islam från betrodda källor. Du kommer att granska andra skribenters artiklar och nyheter för att sedan redigera där det finns behov. Du kommer att övervaka andra sajter på engelska eller arabiska för att sedan hitta intressanta nyheter att skriva om, och publicera efter granskning av teamet. Du kommer i början få en gedigen introduktion genom kompetenta och seniora skribenter för att korta ner startsträckan, sedan finns vi alltid till hands även efter introduktionen.

Din profil

  • God svenska i tal och skrift.
  • Aktiv på sociala medier.
  • Intresse för att hjälpa medmänniskor.
  • Är ambitiös och har ett samhällsengagemang.
  • God och korrekt förståelse av islam baserat på Koranen och den autentiska sunnan.
  • Önskvärt att ha visst intresse för bildredigering, men ej krav.

Vi ser gärna att du är driven och har en vilja att ta för dig och vill utvecklas. Det är mycket eget ansvar, så vi ser att du är ansvarsfull och kan åsidosätta tid åt skrivandet. Låter detta som ett intressant ideellt* jobb för dig? Kontakta oss idag eller tipsa en vän du tror passar profilen!

*Arbete som ej ger löneersättning – men mycket belöning hos Allah!