För två veckor sedan skrev vi om intressanta vloggar för muslimska ungdomar. Detta är en fortsättning, skrivet av en kvinnlig gästskribent, med vloggar specifikt riktade till systrar. Precis som förra gången gäller följande: Dessa vloggar bör inte betraktas som en källa till islamisk kunskap. Vloggarna diskuterar visserligen islamiska teman och påminner sina tittare om Gud och islam, men det vi har att göra med är underhållning, inte kunskapsproduktion, och precis som med allt annat finns det både bra och dåligt innehåll. Bara för att vi listar dessa vloggar betyder det inte att vi håller med om allt, men som ett substitut till annan underhållning fyller det ett syfte. Till listan:

  • Nafisa’s Pearls. Härlig vlogg med väldigt praktiska tips och tricks om saker som rör systrar. Exempelvis hur man förbereder sig inför Ramadan, vad man bör tänka på att ta med sig till ’umrah, vad man ska tänka på när man söker äktenskap, etc.
  • Hijabi Hybrid. En syster som tillsammans med sin make diskuterar äktenskaps- och relationsfrågor. De brukar besvara tittarnas frågor under rubriken ”Marriage Mondays”.
  • The Habib Family. Här är det återigen ett gift par som diskuterar relationsfrågor och annat familjerelaterat. Även här brukar man besvara tittarfrågor.
  • Dina Tokio. Här blir det väldigt mycket moderelaterat (med bland annat hijab-tutorials); resor; familjeliv (har en dotter och ett till barn på väg). Lite allt möjligt.
  • Shamsa Vlogs. Det här är nog den vlogg man skrattar mest av. Syster Shamsa är fantastiskt rolig. Hon brukar dela med sig av saker ur sitt liv; allt ifrån resor till matlagning. Besvarar även frågor.

Mycket nöje!