Den välkända Koranrecitatören Mishary al-Afasy markerade tydligt i ett inlägg på sitt Twitter-konto mot extremisterna och att han står ut med extremisternas påhopp och angrepp för Allahs skull och skrev versen:

Helt visst skall vi tåligt uthärda det onda ni [har i sinnet] mot oss; ja, alla som söker [ett mäktigt] stöd skall sätta sin lit till Gud! [Koranen 14:12]

Han skriver i ett annat inlägg att extremisternas handlingskraft har fokus på att lära ut revolter och uppror mot stabila länder och de förstör muslimska länder inifrån. Han tar samtidigt Ahlsunna waljam’aa i försvar och anser att de i sin tur kallar till den korrekta förståelsen av islam baserad på rena källor. I ett annat inlägg la han upp en lista med böcker tillhörande Muslimska brödraskapet och kommenterade:

Dessa böcker är källan till extremism och används flitigt av grupper som IS, al-Qaida och det Muslimska brödraskapet.

Muslimska brödraskapet har kritiserats av många lärda. En av dem var Imam al-Albani som kritiserade sekten så här:

Muslimska brödraskapet tillhör inte ahlsunna för att de motarbetar sunnah.

Vidare betonar al-Afasy att han hittills varit tyst i frågan om dessa misslyckade grupper och att han ber Allah om förlåtelse för sina brister för att inte avvisat dessa sekter offentligt. Sekterismen har skadat den muslimska nationen och risken är stor att terroristerna lockar unga och vilseleder de om man håller tyst i dessa viktiga frågor. Här nedan är ett videoklipp med hans recitation.


Källa: al-Arabiya.net