Saudiarabien kan delta i militär handling i Syrien efter den misstänkta kemgasattacken  som dödade minst 60 personer i östra Ghouta-regionen under helgen, sade kronprins Mohammed bin Salman på tisdagen.

USA: s president Donald Trump lovade i måndags en snabb och kraftfull respons på attacken, vilket tyder på ett potentiellt militärt gensvar. Prins Mohammed sade på en presskonferens med franska presidenten Emmanuel Macron, som inleder ett tre dagars besök i Paris:

Om vår allians med våra partners kräver det kommer vi att vara närvarande.

Tidigare berättade utrikesminister Adel al-Jubair för reportrar att ett antal länder hållit samråd om hur man ska reagera på en kemisk vapenattack i Syrien och uppmanade de skyldiga att ställas till svars.

Vårt ställningstagande är att de skyldiga måste hållas ansvariga och ställas inför rätta.

Anfallet sent på lördagen dödade minst 60 personer och skadade mer än 1000 på flera platser i Douma, en stad nära huvudstaden Damaskus, enligt Union of Medical Care Organizations. På frågan om Saudiarabien skulle kunna ingå i ett sådant militärt gensvar, svarade Jubari att han inte ville gå närmare in på detta.

Jag kommer inte att gå in i spekulationer om vad som kan eller inte kan komma att äga rum, men allt jag kan säga är att det finns diskussioner om alternativen som är tillgängliga för att hantera den här frågan.


Källa: alarabiya.net