Mitt i ökande av intolerans, rasism och tuffare lagar mot skandinaviska muslimer tyvärr kommer glädjande besked och nyligen meddelade Oslos flygplatsadministration att de tillhandahåller ett bönerum för besökare till flygplatsen. Detta rum är på andra våningen vid ingång A10 om du har vägarna förbi.

Muslimer i Sverige och Europa utsätts för hat, hot, diskriminering och fördomar. Moskéer och föreningslokaler attackeras och vandaliseras och många muslimer drabbas av rasism i vardagen. Kvinnor med slöja utsätts för verbala påhopp men ibland också för fysiska angrepp i form av att personer försöker rycka av dem slöjan.

De politiska aktörerna och tjänstemän från regeringen bör vara en del i arbetet för att bekämpa islamofobi i Sverige och Europa. Genom ökad kunskap om bakomliggande faktorer och framför allt genom spridandet av goda exempel på hur islamofobin bäst bekämpas kan man göra skillnad på ett positivt sätt. Det är viktigt med ett tydligt budskap som står upp mot all form av intolerans och att vi tillsammans aldrig tänker låta främlingsfientliga krafter sätta agendan i Sverige.


Källa: Sdn-news.com