Irfan Hafiz är namnet på mannen med muskelsjukdomen som gör så att han endast kan vara sängliggande.

Irfan var bara 18 år gammal när hans muskler totalkollapsade vilket gjorde så att han endast kunde ligga ner i sängen. Han har befunnit sig i det här tillståndet de senaste 19 åren, han har dock visat en otrolig styrka att göra det bästa av situationen.

Trots hans oerhört svåra sjukdom har han lärt sig att både läsa och skriva på engelska! Han har därefter använt den kunskapen och endast med hjälp av ett finger – lyckats skriva tre böcker som sedan publicerats och sålts i tusentals exemplar. Dessa böcker heter Silent thoughts, Silent Struggle och Moments of merriments. Han har heller inte glömt bort sin religion då han även fastar under ramadan!

Masha Allah – vilken inspiration! Vi andra som har alla möjliga förutsättningar för att vara produktiva måste verkligen ta lärdom. Den kända facebook-ikonen Nas Daily höll även en 1-minuts inspirationsvideo om brodern och länk till den videon finns som fotnot. I videoklippet nedan håller Irfan ett tacktal där han uttrycker sin tacksamhet till Allah för alla Hans välsignelser, till trots för sin svåra sjukdom.


Källa: Nasdaily