Akram är 7 år och har cancertypen leukemi. Min Stora Dag ville ge Akram möjlighet till en välbehövlig paus och glömma allt det tuffa för en stund. Efter en av sina operationer vaknade Akram upp och berättade att han hade drömt om att han träffade Kungen.

Hans önskan har därför varit att få umgås med kung Carl Gustaf . I samband med att Kungen under en förmiddag tog emot utländska ambassadörer fick Akram möjlighet, tillsammans med sina föräldrar och sin bror, se ceremonin med hästar och paraderande grenadjärer. Därefter fick de träffa Kungen för ett enskilt samtal i Lovisa Ulrikas matsal på Kungliga slottet.

Denna nyhet visar på godheten och medkänslan som finns i Sverige och inte minst i kungens personlighet som är engagerad i att ge stöd till alla medborgare i landet. Den kulturen härstammar från mänskliga rättigheter som grundar sig på principen om respekt som alla är berättigade till – oavsett vilka de är eller var de är bosatta – helt enkelt därför att vi alla är människor.

Om Min Stora Dag

Min Stora Dag är en rikstäckande organisation som samarbetar med samtliga sjukhus och andra vårdgivare i Sverige för att allvarligt sjuka barn och barn med diagnoser ska få upplevelser att längta till och minnas.