Många föräldrar oroar sig i Sverige och funderar på hur vi kan lära våra älskade barn allra bäst om vår fina religion och få de att känna den kärlek som vi föräldrar känner för Allahs storhet och mirakel. Därför har en fint initiativ av en muslimsk syster/mamma blivit verklighet med målet att ge tips och råd till föräldrar för att lära oss hur vi bäst lär våra barn islam.  Man får påminnelser om vad vi bör lära våra barn, hur vi kan göra det, samt varför vi lär dessa saker.

Man får konkreta tips såväl som påminnelser på svenska!

Systern som jobbar med detta skriver material och konkreta tips som är barnanpassat och på svenska. Systern är själv tvåbarnsmamma  men även pedagog och har läst 6 år på universitet till lärare.

Syftet är att underlätta för dagens föräldrar att få inspiration till samtal med sina barn i vardagen och göra islam levande i det vanliga och dagliga livet. Tanken är att inspirera  och hjälpa föräldrar i deras vardag som ofta är uppe i varv och det är lätt att man tappar fokus, där tid sätts på rutiner och man missar ”undervisning” om islam.

Av denna anledning har sidan som syfte att:

  1. Inspirera, påminna och ge förslag till föräldrar på konkreta aktiviteter eller samtalsämnen. Påminnelser som svarar på de tre frågorna: Vad, Hur och Varför.
  2. Ta fram material på svenska som är barnanpassat för yngre barn. Material som barn kan arbeta med eller som föräldrar kan lära sig och återberätta för sina barn.

Så sammantaget har sidan som mål att underlätta för föräldrar, oberoende på hur mycket kunskap man har sen tidigare för att kunna lära sina barn islam.

Vi på Muslimer.se rekommenderar er att följa denna lärorika och gynnsamma sida för att bli inspirerad  -minodiin- på Instagram och Facebook.

Må Allah underlätta för oss och hjälpa oss fostra starka muslimer och belöna systern med gott för det goda hon sprider via sociala medier, amin!