President Donald Trump höll i en Iftar-middag, som bryter en dagslång fasta, för att fira månaden Ramadan, i Vita huset, 13 maj 2019.

USAs president Trump kallade det ett stort privilegium att få välkomna ambassadörer och diplomater från länder där muslimer är i majoritet till en iftar-middag på måndagen för att markera slutet på fastan som muslimer genomför under den heliga månaden Ramadan.

Ramadan var en tid av frikostighet, och att ge service till våra medborgare, för att vi ska komma närmare våra familjer och samhällen…Ramadan är en tid när människor förenar sina styrkor i ett försök att finna hopp, tolerans och fred. I dess anda är det som vi samlas ikväll, sade Trump.

Detta är presidentens andra iftar. 2017 bröt Trump traditionen som President Bill Clinton startade 1996, och höll inte i någon mottagning. Precis som förra året fanns inga amerikanska muslimska organisationer på gästlistan.

Under 2016 års kampanj bannade Trump muslimer från några utvalda muslimska länder för att komma in i USA och har skrivit under många restriktiva immigrationslagar från länder med muslimsk majoritet.


Källa: voanews.com