Idag recenserar muslimer.se vår första islamiska barnbok. Förlaget Pure Tarbiyah gav i veckan ut deras första upplaga av barnboken Tecken i naturen (del 1) skriven av Zainab Umm Amina.

Bland det första som slog mig när jag såg boken var dess titel, som påminner människan om meningen med livet och vilken otrolig skapelse som finns runtomkring oss och inom oss själva. Efter att ha läst den en stund blev jag överväldigad av dess utformning och otroligt skickliga illustrationer. Varenda ett av dess 36 blad innehåller färggranna illustrationer som speglar textens budskap. Alla teckningar föreställande levande varelser är ritade enligt islamiska riktlinjer, nämligen utan distinkta ansikten.

Boken handlar om en frågvis flicka vars nyfikenhet på omvärlden får henne att fråga sin älskade mor om tecknen för Allahs existens! På varje sida berättas om dessa tecken och som läsare får man upplevelsen att för varje sida som läses växer flickans övertygelse och tro på Allahs tecken. Boken avslutar med en fyndig reflektion kring hur materia inte kan uppkomma från ingenting och där den lilla flickan Amina kontemplerar skapelsens skönhet och hur vacker Skaparen då måste vara. Detta är en viktig ingrediens i denna sortens bok, speciellt för oss som bor i ett land som genomsyras av ateism.  Utöver reflektioner kring Allahs tecken förmedlas en hel del intressanta fakta om olika djur eller insekter, vilket tillför inte bara religiös utan även världslig nytta.

Priset för boken är väldigt överkomligt med tanke på den höga produktionskvaliteten.
Bortsett från smådetaljer som att sidorna saknar numrering, så är detta en riktig fullträff och får 5 av 5 i betyg från oss. För de som letat efter barnböcker av kvalitet som håller sig inom islams ramar kan vi varmt rekommendera denna bok!

Boken kan beställas via förlagets Facebooksida och kostar 119 kr + frakt. Deras hemsida är för tillfället under konstruktion och kommer återöppnas i framtiden; då kan man beställa boken även därifrån.