Med Allahs välsignelse har ett mycket behövligt och uppskattat initativ som heter Mercy Bakery, slagit upp sina givmilda dörrar i Sanaa i Jemen. Mercy Bakery är ett projekt som går ut på att via donationer ge ut kostnadsfri bröd i drabbade områden där behovet är som störst och tillgången till föda är liten.

Mercy Bakery är en idé som bygger på principen att alla människor runtom i världen ska ha tillgång till den mest basala formen av föda: bröd. Projektets originella idé kommer från en grupp voluntärer från den New York / Jemen – baserade organisationen Humanity for relief and development (HRD), vilken är en ideell organisation. Idén med Mercy Bakery började med en grupp barndomsvänner som såg lidandet i Jemen och ville göra något för att hjälpa dem.  

I klippet nedan får man se en del av verksamheten och vad som krävs för att få det att gå runt! Att stötta detta projekt är viktigt i dessa tider av fattigdom och krig i Jemen, där miljontals människor är drabbade.

Vi ber Allah att belöna dessa bröder och systrar som ligger bakom detta projekt. Ta del av belöningen ni också genom att bidra till projektet och donera här.


Källa: Hrdyemen.org