Under det förra decenniet har Thorson varit en av svenska pokers allra mest framgångsrika, kända och omskrivna pokerspelare. I mitten på 2012 försvann William Thorson. Han hade fortfarande kontakt med familj och vänner, men han försvann utan tvekan från pokerscenen och från allmänheten. Han var på resande fot för att upptäcka världen.

En stor del i William Thorsons förvandling är religionen. Han berättar att han funderat på döden och att han tror att människan är skapad. Men under sina resor har han alltså tagit steget och blivit muslim fullt ut. Han ber fem gånger om dagen och försöker leva sitt liv efter Guds ord i Koranen.

– Jag har alltid tänkt att vi är skapade, att människan är för perfekt för att allt ska vara en slump. Min bild av Islam innan och efter jag faktiskt fördjupade mig i religionen är som skilda världar. Du ska göra så gott du kan, syssla med välgörenhet och be fem gånger om dagen.

William Thorson säger att han fått en del negativa reaktioner på sitt nya liv, och sin religion.

Vissa blir arga och kan inte förstå hur man kan tänka såhär. Jag säger läs på! Gör research i stället för att ha fördomar. Med fördomar kommer man ingenstans och utvecklas inte som människa. Det kommer att kväva dig till slut, säger han.

Se intervjun med William Thorson hemma i Varberg som berättar att han lagt ner både spel och alkohol och dessutom blivit troende muslim.