Det finns många svenskar som intresserar sig för islam med öppet sinne och hjärta – redo att lära sig allt om denna vackra religion. En del läser på islamiska webbsidor, umgås med muslimer och ställer frågor eller läser böcker som ger inblick i islam och besöker en moské för att få svar på sina frågor om islam.

Mycket gott kommer av att ta steget till att bli muslim och alla som gör det menar att det är det absolut bästa beslut de har tagit i sina liv. Det släpper på den tomhet de burit inombords. Avsaknaden av tron på Gud och en livsmening med sin tillvaro. Det är en känsla av tacksamhet till Gud och sinnesro som ofta åtföljs efter övergången. I vissa fall för det vidare Islams ljus till familj och vänner, som på grund av det goda de ser hos personen också tar steget att bli muslim.

Nedanstående intervju presenterar Ibrahim som har valt bli muslim, där han berättar sin resa till islam. En viktig sak som Ibrahim tar upp är att vi muslimer ska ge en god bild av vår religion. Bidra positivt till svenska samhället. Vi är skyldiga att vara goda förebilder och representanter för islams sanna bild. Att vi undviker skamliga handlingar som går emot islam. Ett uppenbart misstag är att låta vilseledda personer låta tala ostörd och ge en felaktig bild av islam.

Vi ber Gud skänka honom stadighet i religionen, att han förblir trygg i sin tro och lever efter islam hela livet ut.