Den irakiska kvinnan Sanaa Ibrahim al-Tai som är i 60-års åldern har fullt upp med att mata och sköta om sina 22 barnbarn efter att terrororganisationen IS dödade hennes fem söner. Vårdnaden av dessa barn skulle ha varit svårt för vem som helst –  ännu svårare är det för ett äldre och sjukt par som dessutom får begränsat med hjälp från staten. Efter tragedin bor de alla i en liten fyrarumslägenhet som är väldigt trångbodd för den stora familjen.

Farmodern och hennes man, som lider av Alzheimers sjukdom bor i östra Mosul med sina barnbarn som är mellan 2 och 16 år gamla. I lägenheten bor även deras dotter och två av hennes barn. Familjen är beroende av donationer för att betala av hyra och inköp av kläder, mat och mediciner.

Jag hoppas att myndigheterna kommer att ge ersättning och skydd till de föräldralösa barnen, då jag inte kommer att leva fram till jag blir100 år.

Säger den 60-årige kvinnan, som lider av förlamning i halsen.

IS är inte den enda gruppen som utsätter den irakiska och syriska befolkningen för terror och elände. Ryssland och flera shiitiska milisgrupper har pekats ut av människorättsorganisationer för att ha legat bakom omfattande terror, plundring, rättslösa gripanden, tortyr, våldtäkt och mord mot sunnimuslimsk civilbefolkning.

Vi bör göra vad vi kan för att hjälpa dessa människor i nöd. Donera genom Islamiskt välgörenhetscenter till de drabbade människorna i Irak, Syrien och Kurdistan.