Under dessa dagar förbereder sig miljontals muslimer från hela världen för att utföra islams femte pelare, Hajj (vallfärden) som inleds om några dagar. Har du funderat på hur framtiden kan se ut vad gäller Hajj om 10-15 år? Ritualerna kommer definitivt vara oförändrade men med hjälp av teknologi kommer det att vara lättare för den stora massan människor att ta sig fram.

Gällande detta offentliggjorde ministeriet för Hajj och Umrah på sin officiella hemsida, ett videoklipp som visar Hajj och Umrah om ca 12 år. Enligt videoklippet kommer varje pilgrim att få en personlig låda med smarta hörlurar och armband som kommer att anslutas till Hajj-visumet, som aktiveras omedelbart i början av resan.

Ett e-kort kommer att användas av pilgrimen för passkontroll, tågbiljett, hotellvistelse m.m. vilket kommer spara mycket tid. De smarta hörlurarna ger instruktioner och information som är nödvändiga för att pilgrimen enkelt ska utföra sina ritualer. Det är även möjligt att översätta språket från arabiska till det språk pilgrimen förstår så att svårighet med språket inte står i vägen för att få den information eller tjänst pilgrimen behöver.

När det gäller smartklockan kan den navigera till rätt plats under Hajj-ritualerna och guida pilgrimen tillbaka utifall den avviker från sin grupp. Allt detta kommer underlätta för muslimerna att fokusera på rätt saker, vilket är dyrkan av Allah på den heligaste platsen. Alhamdolillah!


Källa: Daralmaref.com