En hatkampanj organiserad av rasister i Storbritannien som uppmanat till angrepp mot muslimer, har väckt oro bland muslimerna i Europa och i Storbritannien i synnerhet. Ett antal hus i olika brittiska städer har mottagit ett brev med titeln Punishing a Muslim, där icke-muslimer uppmanas att skada muslimer den 3 april. Rasisterna har utlovat priser för dem som angriper muslimer, bränner dem, dödar dem, slaktar dem eller sätter eld på moskéer.

Som reaktion på rasisternas hatkampanj har aktivister på sociala medier och  webbplatser drivit en motkampanj med titeln ”Jag älskar muslimer” som ett svar på hatet och extremismen. Kontot MEND Community lanserade hashtaggen #LoveAMuslimDay på Twitter som har fått snabb spridning. Budskapet var att ”Mörkret övervinns med ljus och kärleken tillbakavisar hatet”.

I kärlekskampanjen uppmanar aktivisterna till leende vid mötet med muslimer, till samtal över en kopp kaffe, till att skänka blommor, att fasta under ramadan med muslimerna eller donera till välgörenhet för de fattiga och drabbade i Syrien, Kurdistan, Irak , Palestina, Myanmar och Jemen.

Londons borgmästare kommenterade hatkampanjen så här:

https://www.youtube.com/watch?v=ilHYEseXnCY

Storbritannien, som omfattar England, Wales, Skottland och Nordirland har en muslimsk befolkning på cirka 2,8 miljoner människor vilket motsvarar 4,4 procent av landets befolkning.


Källa: Ilmfeed.com