Många är idag medvetna om de hälsoproblem som vi människor står inför och de långsiktiga biverkningarna av medicinering, vilket har tvingat människor att leta efter andra sätt att behandla sjukdomar. Vi ser dessutom att alternativa medicinska behandlingar ökar i popularitet ute i samhället. En av dessa mer effektiva behandlingarna är hijamah (koppning). Det är en uråldrig traditionell läkekonst som rekommenderats och använts av profeten Muhammed . Han sade:

Sannerligen! Den bästa av åtgärder vi har är koppning.

[Sahih al-Bukhari]

Han  sade också att på natten av Isra’ (hans uppstigning till himlen) sade en ängel till honom:

Åh Muhammad! Anbefall din nation [att använda] koppning.

[Sahih sunan al-Tirmidhi: 3479]

Nyligen har dessutom några olympiska idrottare setts med ”polka-prickar” på kroppen. Dessa visade sig faktiskt vara en följd av koppning, som de använder för att förbättra prestandan genom att minska stelhet, muskelkramper och ärrvävnader orsakade av skador.

Behandling med koppning är blod som extraheras från kroppen som sugs upp i en glaskopp lämplig för ändamålet. Metoden är känd sedan urminnes tider. Den har använts av kineserna, babylonierna och faraonerna vid behandling av olika sjukdomar. På den tiden användes metallkoppar och tjurhorn för detta ändamål.

Olika storlekar av glaskoppar.

Vetenskapliga bevis på fördelarna med koppning

  • Det har gjorts hematologiska undersökningar med 40 blodprover som tagits från normala, friska personer (20 parade prover av koppat och venöst blod hos varje person). Analyser av proverna visade betydande skillnader i många av de hematologiska faktorerna när man jämfört koppat blod och venöst blod. Koppat blod hade högre halter av föroreningar och toxiner (giftämnen).[1]
  • En studie som jämförde koppat blod med venöst blod visade hur koppat blod hade mycket högre nivåer av negativa ämnen som t ex. urinsyra jämfört med venöst blod. Detta visar på att koppning slår ut gifter med gott resultat.[2]

Hälsoeffekter av koppning

  • Kan vara till stor hjälp vid behandling av huvudvärk och migrän.
  • Blodcirkulationen ökar och slaggprodukter i underhuden frigörs.
  • Nervsystemet påverkas så att spänningar reduceras.
  • Musklerna slappnar av vilket minskar smärtor i rygg, nacke och axlar.
  • Påverkar även inre tillstånd som menstruationskramper och magkatarr.
  • Huden vitaliseras, svullnader minskar och rynkor och linjer slätas ut.

Efter att ha nämnt några av en lång lista med fördelar vill jag avsluta med en viktig notering. För att få en hälsosammare livsstil är det viktigt att behandlingen med koppning sker regelbundet och inte bara en gång. Behandlaren måste ha goda kunskaper om hur man utför koppning samt använda sterila och korrekta redskap.

För vidare information gå till nedanstående länk och ladda ner en gratis e-bok om detta utmärkta botemedel >> http://bit.ly/HijamaEBook


1. Z.V.M.Unani Medical College & Hospital, Pune, Indien 2015 av Dr Ghazala Mulla.

2. Av Mohammad Reza Vaez Mahdavi, Tooba Ghazanfar, Marjan Aghajani, Farideh Danyali och Mohsen Naseri Shahed University, Medicinska fakulteten, Iran.

Källor:
http://ilmfeed.com/hijamah-super-sunnah-will-make-uber-healthy
https://islamqa.info/ar/21406