När hon var 5 år började hon memorera Surat Yasin i samband med ett välgörenhetsevent till förmån för Syrien. Kort därefter blev hon klar med den sista delen av Koranen vid en lokal koranskola i staden Luton i England.

Hennes mamma märkte hur duktig hon var och uppmanade henne att memorera hela Koranen utantill. Till hennes besvikelse fanns ingen skola som var inriktad på att lära ut hela Koranen, så hon beslöt sig för att själv hjälpa sin dotter genom att ta fram ett välplanerat studieschema.

Hon berättar vidare för IlmFeed att det inte var lätt och krävde en hel del tålamod från både henne själv och hennes dotter.

Jag var glad och mycket motiverad när jag tänkte att Allah ger oss tålamod för att lyckas hela vägen”.

De kom tillsammans fram till en strikt tidsplan där Maria skulle studera 5 timmar varje dag. En session innan skolan för att memorera nytt avsnitt; och en precis efter för att repetera samma avsnitt; och slutligen en session  efter middag, för ytterligare repetition.

För att motivera Maria, berättar hennes mor,  att hon fick önska sig en gåva för varje avsnitt (djuz) av Koranen som hon lyckades memorera. Hon valde ofta enklare priser som exempelvis gosedjur, en målarbok eller en måltid på en restaurang.

Deras ansträngningar lönade sig då efter bara två år, när Maria hunnit bli sju, avklarade hon nämligen hela Koranen. För att fira hölls en stor ceremoni.

Maria reciterar Koranen under sin avslutningsceremoni.

Marias mamma berättar att dotterns prestationer gjort henne till den stoltaste modern som finns på denna jord, och hon ber Allah att hjälpa dottern att alltid leva i enlighet med vad hon har lärt sig.

Om du vill veta mer om Marias studier, följ denna sida på Facebook.