En moské i Irlands huvudstad Dublin vid namn Clonskeagh Mosque, har öppnat upp sina dörrar för de lokala hemlösa, till följd av den svåra köld som drabbat Europa. I och med stormen Emma har temperaturen minskat till under nollstrecket och moskén har därför meddelat lokalbefolkningen att de erbjuder härbärge åt vem som helst oavsett ursprung eller religion. Stormen Emma som har fått smeknamnet The beast from the east har fört med sig snö och kyliga vindar över stora delar av Europa.

På grund av temperaturer under -10 grader har moskén omvandlat en av sina salar till ett temporärt härbärge där sovsäckar och två varma måltider erbjuds varje dag.

Summayah Kenna, ordförande för ”Community Welfare department” tillsammans med islamiska kulturcentret i Irland säger:

Vi har ett säkerhetsteam bemannade nattetid och ett  team som ansvarar för underhåll som bland annat ser till att det finns tillräckligt med värme i byggnaden, då speciellt på natten.

Härbärget planeras hålla öppet mellan 27:e februari till 4:e mars 2018, men beroende på vädret kommer moskén hålla öppet längre.
hemsidan avlutar de sitt pressmeddelande med att säga ”Keep safe, keep warm”.

Vi ber Allah att låta detta bli inspiration för flera att hjälpa våra hemlösa och nödställda medmänniskor. All hjälp är en välgärning oavsett till vem eller vilka man ger den och belöningen är slutligen med Gud, världarnas Herre.


Källor:
Ilmfeed
islamireland.ie