Barnen var döende och Mohamed Bzeek visste om det. Men med mer än två decennier som fosterfar valde han att ändå ta in dem i sitt liv – de kroniskt sjuka barnen bland Los Angeles många fosterhem.

Han har själv begravt tio av barnen, varav några har dött i hans armar. Nu spenderar Bzeek långa dagar och sömnlösa nätter med att ta hand om en sängliggande 6 år gammal fosterflicka med en ovanlig hjärndefekt. Hon är både blind, döv och lider av dagliga krampanfall. Hennes ben och armar är paralyserade.

Mohamed Bzeek, född i Libyen, är en tystlåten och religiös muslim och allt han vill är att hon ska känna att hon inte är ensam i livet.

Jag vet att hon inte kan höra eller se, men jag talar hela tiden med henne . Jag håller henne, leker med henne och vidrör henne… hon har känslor, hon har en själ. Hon är en människa.

Vid en av de medicinska centren, där intagningskoordinatören Melissa Testerman,  jobbar säger hon:

Om någon ringer oss och behöver få ett barn intaget  finns det bara en person vi kan tänka på som kan ta hand om barn som möjligen inte kommer att klara sig. Typiskt sett tas barn med komplexa tillstånd, om hand av medicinska faciliteter eller av specialutbildade barnmorskor.

Hon har varit i hans vårdnad sedan hon bara var en månad gammal och innan henne tog han hand om tre andra barn med samma sjukdom. Mohamed Bzeek, 62 år gammal, är en man med långt mörkt skägg och lågmäld röst, som kom till USA som Collegestudent 1978. Några år senare träffade han genom en gemensam vän en kvinna vid namn Dawn som senare skulle bli hans hustru. Hon blev fosterförälder i början på 80-talet, före hon träffade Bzeek och hade blivit inspirerad av sina farföräldrar.

Hon öppnade således sitt hem som ett akutboende för fosterbarn som var i behov av omedelbar placering och vårdnad. Vid 2000-talet blev Dawn Bzeek sjuk och led av kraftfulla anfall som lämnade henne liggande i dagar – några år senare avled hon. Mohamed Bzeek har dock fortsatt sitt ansträngande arbete med att ta hand om dödssjuka barn.

Nyckeln är att älska de som sina egna barn. Jag vet att de är sjuka. Jag vet att de kommer att dö. Jag gör mitt bästa som människa och resten är upp till Gud.

Källa: L.A. Times