En grupp muslimska Londonbor  har i kölvattnet av Londonattentatet den 22:a mars, gjort en pengainsamling till förmån för offren för attentatet.

Målet att samla 30 000 £ är nästan uppnått. Fastän inget kan ersätta mänskliga liv så hoppas initiativtagaren Mudassar Ahmed att det på något sätt ska lätta de drabbades börda.

Jag satt i ett möte på andra sidan vägen där attacken inträffade och jag och mina kollegor var helt omedvetna om vad som pågick utanför fram tills att vi började få oroliga sms och samtal från vänner och familjemedlemmar, för att fråga om vi var ok.

Först då såg jag ut genom fönstret och det hela kändes som en scen ur en film. Jag kunde först inte tro vad jag såg framför mig, det var beväpnade styrkor och ambulanstjänst på plats och människor låg orörliga på marken. En bil kolliderade med en vägg och det rådde allmänt kaos.

Mudassar uttrycker även sin ilska och besvikelse över hur en person kunde göra en sådan illgärning riktad mot oskyldiga, och vilken effekt detta kommer få för så många människor.

Till en början var jag rädd och förskräckt. Sedan när jag lugnat ned mig övergick detta i ilska. Jag var arg över skadan och det dödande som dessa människor orättvist blivit offer för och vilken effekt det kommer att ha på så många människor, mentalt och fysiskt.
En grupp av oss bestämde då för att hjälpa våra grannar – offren för attacken. Bara tio minuter innan hade jag gått på samma gata som människorna som dödats eller skadats, och om angriparen hade utfört attacken tio minuter tidigare är det bara Allah som vet hur det hade slutat.
Islam lär oss att hjälpa våra grannar och hjälpa de nödställda. Den lär oss att allmosa börjar i hemmet och London är vårt hem. Det är därför vi beslöt oss för att starta kampanjen och till Gud ske lov och pris, responsen har varit storartad så här långt. Vi lyckades samla in 10 000£ inom bara tolv timmar. Vi lever i svåra tider. Muslimer i Storbritannien är en minoritet och det finns en liten grupp bland dessa som försöker splittra oss, och vi får inte låta de göra det. Vi måste hålla ihop och hålla oss till islams värderingar som lär oss att behandla varandra såsom vi själva vill bli behandlade – med kärlek, omsorg, vänlighet och generositet.

Källor:
LaunchGood.com
Ilmfeed
Daily Mail