I ett inslag på CNN intervjuades den muslimske butiksägaren Mohamed Sohail och berättade om hur han blev rånad av en desperat man med ett basebollträ. Sohail tog fram ett skjutvapen vilket fick rånaren att bli rädd och gå ned på knä . ”Han behövde pengar och mat till sin familj”, var förklaringen till rånet.

Mohamed trodde på hans historia och istället för att ringa polisen gav han rånaren 40 dollar och en bit bröd. Rånaren i sin tur blev så imponerad av denne muslims agerande att han där och då ville gå över till islam. Mohamed bad honom att läsa upp den islamiska trosbekännelsen, och från den stunden förändrades denne nye muslims liv.

Denna historia slutar med att butiksägaren Mohamed Sohail efter en månad får ett brev från förövaren innehållande 50 dollar, en ursäkt och ett tack för att han skonade honom den dagen. Följande är brevet i sin helhet:

 Du ändrade mitt liv.
Först och främst vill jag bara säga förlåt. På den tiden hade jag inga pengar, ingen mat på bordet, inget jobb och inget att ge min familj. Jag vet att det var fel, men jag hade inget val. Jag behövde ge mat åt min familj. När du hade skjutvapnet riktat mot mitt huvud var jag 100% säker på att jag skulle dö. Det var den enda anledningen till varför jag bad dig om att få bli muslim. För att du skonade mitt liv, bestämde jag mig för att bli en sann muslim. Sedan dess har mitt liv förändrats. Jag har nu ett till barn, har ett bra jobb och tjänar bra. Jag håller mig borta från kriminalitet och tar hand om min familj. Du gav mig 40 dollar och ett stycke bröd. Här är 50 dollar som tack för att du besparade mitt liv. På grund av det har du förändrat mitt liv.

Din muslimske bror

Brevet fick Mohammad att börja gråta, och det påminde honom om något hans mor hade lärt honom: ”Hjälp de som är i behov av hjälp.” Många har skickat beundrarbrev och pengar efter händelsen och hyllat hans hjälteinsats. Han hoppas att den anonyme mannen en dag ska återvända.

Denna nyhet inte är dagsfärsk men tål att berättas igen, för de som på resans gång kan ha missat denna händelse.

Vi ber Allah att Han belönar denne broder för hans tålamod och för att han hjälpte en man som var i nöd, och vi ber att Han håller den anonyme brodern stadig på islams raka väg, amin.