En firad fosterhemsvårdare, från London stadsdelen Tower Hamlets, har tagit hand om och försett boende för nästan 30 barn. Hon har nu belönats för hennes extraordinära service och hennes bidragande till fostrande.

I 13 år har Afia Choudhury, inte bara bidragit med vård och värme för barn som behövde kärlek och uppmärksamhet, hon har också gett stöd till hundratals andra fostervårdare.

Afia är nu prisbelönt, då hon fick ta emot priset för år 2018 upplagan av ”The Fostering Network’s President’s Award”. Hon blev utnämnd för hennes exceptionella och osjälviska engagemang för fosterbarn. Hon tog stolt emot hennes pris, från barnministern Nadhim Zahawi på ”Excellence Awards” ceremonin i London. Hon var bland 21 utvalda personer som hyllades för deras utmärkande insatser.

Kevin Williams, VD för The Fostering Network, sade:

The Fostering Excellence Awards är mitt favoritevent under kalenderåret. Det ger en underbar möjlighet att hylla den skillnad som fostervård gör, för barn och unga, familjerna som tar hand om de och generellt i fosterkretsarna. Våra vinnares bedrifter är otroliga – vi gratulerar de alla.

Bara i Storbritannien lever 65 000 barn med nästan 55 000 familjer, varje dag. Och det behövs ännu fler, nya fosterfamiljer. Afia, tillsammans med hennes make Kamruz och deras fyra söner, tar hand om 3 barn som har levt med de under de senaste 7 åren.

Afia kommenterar priset så här:

Jag är helt överlycklig, och djupt hedrad av att få ta emot detta prestigefyllda pris från The Fostering Network. Jag skulle vilja tacka Tower Hamlets som har lyssnat, guidat och stöttat mig under dessa år. Och gett mig möjligheten att stödja några av dessa underbara barn jag har fått turen att ta hand om, och för att ha nominerat mig.

Jag tog mig in i fostervård för att göra skillnad för barn, men det är faktiskt de som har gjort skillnad i mitt liv. Jag skulle älska om andra, som kanske funderar på att blir fostervårdare, att komma fram. Fostervård har varit en livsomvandlande upplevelse, som jag inte skulle byta ut mot någonting.

Även presidenten för The Fostering Network påtalade behovet av 8 000 nya fosterfamiljer, och att det kan göras mer i att uppmuntra den muslimska samhällsgruppen att bli fosterfamiljer. Hon sa även att Afia är en fantastisk förebild, hennes passion för fostervård skiner igenom. Detta tillsammans med hennes hängivenhet till barnen gör så att jag är otroligt glad att hon får ta emot detta pris.

Tower Hamlets borgmästare, John Biggs, fortsatte med hyllningarna:

Afia är en inspiration för alla i Tower Hamlets. Hon har givit ett kärleksfullt hem till nästan 30 barn under åren, och vi kan inte underskatta vilken skillnad detta har gjort för deras liv och för att göra vår stadsdel till en bättre plats. Jag är jätteglad att hon vann detta pris. Vi har tur som har människor som Afia och hennes make Kamruz i Tower Hamlets. Jag hoppas att deras story uppmuntrar andra att bli fostervårdare. Vi har många barn som är i behov av fosterhem och skillnaden en person kan göra är omfattande.

I islam är det traditionellt sett en viktig sak att ta hand om föräldralösa barn. Både i Koranen och  i Profetens liv finns det klara exempel på hur detta bör tas på allvar. Det är tyvärr en bortglömd del i religionen som vi måste börja titta på igen.


Källa: Ilmfeed.com