Efter den kraftfulla jordbävningen utanför Indonesien den 26:e september som orsakade en jättelik tsunami, har nu dödstalen uppnått över 1900 dödsoffer. Fler än 70 000 hem har blivit förstörda och 2500 skadade.  För Azwan, vars fru Dewi drabbades av tsunamins vågor, letade han bland kroppspåsar oviss om hans hustru var vid liv och om han överhuvudtaget skulle hitta henne.

Dewi hade mirakulöst överlevt den fruktansvärda katastrofen – Alhamdolillah!  Så här beskriver hon händelsen:

Jag försökte gång på gång ta mig ut ur hotellet men en stor våg slog mig över och jag var rädd att jag skulle dö. Det slocknade för mig för att jordbävningen var så kraftig och vågorna så höga. När jag efter ett tag återfick mitt medvetande hade vågorna sköljt mig ut på gatan framför hotellet. Jag insåg att det låg vatten runtomkring mig. Jag minns att människor ropade ”Tsnunami, tsunami.” Det är allt jag kommer ihåg.

Dewi promenerade sedan genom den förstörda staden Palu fram tills hon fann skydd och en skjuts hem.

Azwan som trodde han hade förlorat sin hustru beskriver händelsen så här:

Jag letade efter henne och öppnade kroppspåse efter kroppspåse och jag tog mig till sjukhuset  och kollade igenom varenda patient. När hon till slut kom hem på motorcykel blev vi alla överlyckliga! Vi grät alla tillsammans! Familjen brast ut i tårar och kramade om henne. Vi tackade Allah för att hon återvänt till oss.

Alhamdolillah att hon klarade sig undan katastrofen och fick återförenas med sin make och familj. En make som så hänfört och älskvärt letar efter sin försvunna hustru visar på hur en god man ska reagera i en sådan situation.


Källa:
BBC.COM
AlJazeera