PARIS: Dr Mohammed Al-Issa, ordförande för Muslim World league  (MWL), berättade för Reuters under en europeisk turné att hans organisation inte längre kommer att sitta och låta islam tas som gisslan av extremister.

Vi måste utplåna extremisttänkande genom arbetet vi gör. Vi måste bekämpa religiösa övertramp och extremism som är en utgångspunkt för terrorism. Det är MWL:s uppdrag.

Vidare säger han att MWL kommer att bli mer handbegripliga och ta itu med eventuella tecken på extremism där de uppkommer, inklusive skolor, kulturcentra och moskéer.
Han tillade att en del av hans arbete är att ta itu med de svårigheter muslimer kan ha i att anpassa sin religion i icke-muslimska länder.

Vi vill erbjuda den verkliga tolkningen av de heliga texterna som har tagits som gisslan och tolkats på fel sätt.

Mohammed al-Issa fortsätter med att säga:

Vi har ett gemensamt mål – att få ett avslut på hatet. Vår organisation tror verkligen att vi kan uppnå detta, och religioner har den förmågan.

Muslim World League är en icke-statlig islamisk organisation baserad i den heliga staden Mecka vars mål är att sprida det sanna budskapet av islam. De engagerar sig i att propagera islam i ljuset av dess religiösa principer och avfärdar falsk propaganda mot religionen. Organisationen uppmanar till att följa Guds befallningar och avstå  från onda gärningar och synder. De står också redo att hjälpa muslimer världen över med olika problem och genomför projekt inom Da’wah (kallelse till islam), utbildning och kultur. 


Källor:
arabnews.com
En.themwl.org