Den före detta prästen Leif Skjetne har tjänat kristendomen och arbetat i 36 år som präst åt kyrkan. Det som gör honom speciell är att han valde att konvertera till islam efter att ha lärt känna en marrockansk flykting som levde hos honom under några månaders tid. Hans nyfikenhet på den inneboendes tro och religion – Islam fick honom att förstå att endast Gud ska dyrkas och att Jesus endast var en profet, utan att dela Guds Gudomlighet.

SVT Play visas just nu dokumentären ”Bekännelsen” där vi följer Leifs resa från det att han började tvivla på den kristna tron och ta steget att lämna alla sina ägor, sitt yrke och sin tro för att acceptera islam, byta namn och flytta till det muslimska landet Marocko.

Svenske prästen har konverterat till islam | Smålands-Dagblad

Det som gör numera broder Ahmed så speciell är att hans övertygelse och mod ledde honom till att inse den hyckleri som han levde i, när han pendlade mellan rollerna som en erfaren och gammal präst, och den nykonverterade muslimen. Han förstod att det skulle bli en omöjlig ekvation att få ihop och att den mest drastiska, men samtidigt logiska lösningen var att migrera från den stad och den församling som senare även skulle försöka ”konvertera honom tillbaka”.

Han förklarar orsaken till hans beslut att resa att det berodde på rädsla för vad människor skulle tycka om hans konvertering, men samtidigt att det skulle göra det svårare för hans tidigare kyrkmedlemmar att försöka påverka honom.

 Mina vänner tycker att jag är galen och heltokig, de vill spärra in mig på Ryhov eller omyndigförklara mig. Jag tycker också att det är väldigt galet att flytta till Marocko men nog tycker jag att det ska bli spännande, det är roligt att uppleva något annat, säger Ahmed Skjetne som är pensionär och inte har så mycket som binder honom till Sverige.

Filmen om Leif som blev muslim – Pär AJ medverkade - Värnamo

Den marrockanska brodern ”Abdellah” som skulle bli orsaken och bryggan till islam för Leif, var även han modig och stark i sin islamiska tro. Han förrättade bön framför Leif, han ställde frågor och berättade om islam för Leif. Detta visar på vikten av att berätta för människor i Sverige om den islamiska tron.

Må Allah stärka och välsigna denna broder, Ahmed Skjetne och låta honom vara orsak till att ännu fler skandinavier får upp ögonen för den enda sanna religionen – Islam.


Källa: SVT Play