Att erbjuda hjälp till ett offer när våld var ett faktum i hemmet har fått en brittisk poliskvinna att ta steget och bli muslim. Det började när hon fick ett fall att arbeta med som gällde anmälan från en kvinna som upplevde hedersbaserat våld. Intresserad av att veta mer om kvinnans tro började Jayne Kemp prata med andra muslimer på Twitter.

Hon blev nyfiken hur detta kunde ske och undrade ifall detta är något som stöds av religionen. Hon besökte en moské och började så småningom att läsa på om Islam. Hon insåg att islam är perfekt och att muslimer kan brista med sina handlingar men att det betyder inte att det har med religionen och göra.

Jag trodde att islam handlade om att kvinnor tvingades slavas i köket, men fick reda på att det handlade om att vara generös med sin tid, tålamod och respekt för andra. Värden som att ta hand om sina grannar och värdera de äldre osv..

Och då kom dagen Allah skänkte henne vägledning till den sanna religionen!

Denna syster konverterade redan 2013. Men kan fortfarande ses som en inspiration till massa icke-muslimer som är intresserade av Islam.


Källa: Thebritishmuslim.com