Profetens moské kommer gradvis att öppna från idag söndag den 8:e Shawwal 1441H, som motsvarar 31 maj 2020. Detta mot bakgrund av de försiktighetsåtgärder som begränsar spridningen av Coronaviruset, det meddelade chefen för den stora moskén i Mecka och profetens moské, Abdul Rahman Al-Sudais.

De försiktighetsåtgärder som ledningen arbetar för är i förebyggande syfte för att minska smittspridningen. Bland annat tillämpning av social distansering mellan besökare, dagliga steriliseringsoperationer, provtagning av alla anställda och arbetare i den helga moskén.

säkerhetsmyndigheter har också installerat dedikerade kameror som automatiskt läser temperaturmätningen, och kommer arbeta dygnet runt, under övervakning av specialiserade inom hälsovården, i ett antal dörrar och ingångar till den heliga moskén.

Folksamlingar, allmänna besök och samlingsbön hade avbrutits som åtgärder för att förhindra spridningen av Corona sedan 20 mars 2020. Lyssna på Den heliga moskéns imam Ali bin Abdul Rahman Al-Hudhaifis tal från morgonbönen idag.