Restaurangen The Chicken Spot i Ilford i östra London, med mat för avhämtning, ägs av Naeem Qureshi som grundade den med sin son. Mat serveras varje torsdag mellan kl. 15:00-19:00 där alla behövande kan äta gratis. Han berättar att han kände sig tvungen att göra något efter att ha bevittnat det allvarliga läget i området.

Jag såg många hemlösa människor här, så jag och min son talade om det och vi bestämde oss för att vi ska erbjuda en gratis mat varje torsdag. Och pris ske Gud, detta har pågått i ungefär tre eller fyra månader nu och folk från samhället är faktiskt väldigt glada.

Heather, som kommer till restaurangen och äter varje torsdag, säger att det inger en känsla av gemenskap och hopp:

Det är en ovärderlig tjänst eftersom det inte bara är de som tillhandahåller mat som får nytta utan även de som kommer hit tar del av en känsla av gemenskap som för samman människor.
Jag menar på att det är sådant som verkligen ger folk hopp. Det är platser som dessa som verkligen inspirerar, eftersom man gör en välgörenhetstjänst, vilket i sin tur uppmuntrar andra till bra saker också, tillade hon.

Naeem säger att hans islamiska tro inspirerar honom att göra vad han gör:

Jag är muslim och i islam har man en plikt att skänka i välgörenhet. Man delar mig sig av det man har. Det är en del av min tro och jag är tacksam till Allah, den Allsmäktige för denna möjlighet.

Han planerar nu att börja erbjuda gratis mat till de fattiga på måndagar också under hela månaden Ramadan.


Källa: ilmfeed.com