På en sen fredag eftermiddag kommer en hemlös och döv man in genom dörren till Restaurang Sakina Grill och bär på en lapp. Restaurangens ägare Kazi Mannan läser lappen och försöker kommunicera med mannen.  Kazi frågar mannen om han vill ha något att äta och gestikulerar mot munnen. Den hemlöse håller då upp två fingrar och tar sedan fram 2$ , men Kazi skakar bara på huvudet och säger, ”Inga pengar, du äter gratis”.

På restaurang Sakina Halal Grill i Washington DC låter man hemlösa och behövande äta utan kostnad. Kazi Mannan som äger restaurangen med mat från det indiska, nepalska och pakistanska köket, har sedan han tog över restaurangen från den föregående ägaren haft denna policy – att alla hemlösa och behövande får äta helt gratis och bli behandlade som alla andra kunder. Kazi har räknat ut att han år 2016 gav bort ca 6000 måltider.

Jag tog över restaurangen 2013 och det har verkligen varit min stora dröm. Jag kommer från en fattig by i Pakistan som varken har elektricitet eller vatten och vår skola var utomhus. Det har alltid varit min dröm att överkomma fattigdomen och äga en egen restaurang och det gör jag nu. När jag kom till USA 1996 hade jag 3$ på fickan, hade lämnat min familj bakom mig och jag var 25 år gammal. Jag kom hit för att tjäna pengar för att skapa ett bättre liv för min familj och jag började med att arbeta på en bensinstation i ett farligt område. Jag arbetade ihop tillräckligt med pengar så att jag efter ett par år startade en limousine-service .

Så på den vägen kunde han sedan öppna sin egna halal-restaurang.

Jag har fortfarande kvar företaget och är mycket stolt över att kunna förse migranter som mig själv med jobb. För att helt ärligt så handlar detta för mig inte bara om pengar – utan detta liv, mitt liv handlar om att hjälpa andra.

 


Källor:

DcEater.com
The Muslimer Vibe