En känd sångerska, vid namn Sinead O´Connor, har accepterat islam i Irland. Hon tillkännagav Shahadah (trosbekännelsen) och skrev såhär på Twitter:

Det här är för att meddela att jag är stolt över att ha blivit Muslim. Det här är den naturliga slutsatsen för alla intelligenta teologers resa. Alla skrifter leder till Islam. Vilket gör alla andra skrifter överflödiga. Jag ska få ett nytt namn. Vilket blir Shuhada`.

Hon berättade även att hon fick sin första hijab av hennes vän Elaine, och att hon fick gåshud över hela kroppen när hon tog på sig den.

Hennes konvertering har blivit väl mottaget från muslimer från olika håll i världen, och hon har fått massvis med stöd via sociala medier. Hon tackar för stödet och skriver:

Tack så mycket till alla mina muslimska bröder och systrar som har varit så vänliga och välkomnat mig till denna Ummah, idag på den här sidan. Ni kan inte ana hur mycket er kärlek betyder för mig.

O´Connor föddes i staden Dublin 1966 och blev känd i slutet av 80-talet. Hon producerade många album och kända låtar, men nu har hon tagit en ny riktning när hon börjar sitt nya liv som muslim.

Hon har även dekorerat sitt twitterkonto med sitt nya namn och Korancitat. Hon uppmuntrar även andra muslimska kvinnor att bära hijab. Må Allah välsigna och stabilisera denna syster i sin nya identitet som muslim, och underlätta hennes inlärning i religionen. Amin!


Källa: Onepathnetwork.com