Abdullah Almassri från Bredäng i Stockholm har nämligen blivit ett känt namn i stan – tack vare sin enorma tomatodling. Varje säsong odlar han över 500 kilo tomater på sin lilla kolonilott mitt på Södermalm. På den lilla plätten mark har Abdullah byggt odlingsterrasser och på varje terrassplan sticker höga träpelare upp. Från pelarna växer det hundratals tomater i stora färggranna klasar.

– Jag tycker om att göra folk nöjda, jag vill göra mina kompisar glada, säger Abdullah Almassri.

Bland folket på kolonilotten är Abdullah mer känd som ”Tomatmannen”. Och den största mängden tomaten skänker han bort – helt gratis – till den som är sugen.

– Jag vill inte tjäna pengar, utan det här är min hobby.

Vi muslimer, ber Allah belöna vår broder för hans goda gärning och glädjespridning till alla människor, ameen!


Källor:
Abdullah odlar tomater på kolonilott på Södermalm (aftonbladet.se)
Han skänker bort över 500 kilo egenodlade tomater ”Vill inte tjäna pengar på min hobby” (tv4play.se)