Somalia skickar 20 läkare till Italien för att hjälpa till att bekämpa coronaviruset. Italien är det land som hittills haft flest dödsfall till följd av pandemin.

Talesperson Ismail Mukhtar Orongo från Somaliska regeringen berättade för nyhetsbolaget Anadolu Agency att läkarna alla är volontärer från Somali National University från huvudstaden Mogadishu.

Tjugo volontärläkare från National University i Mogadishu är registrerade vid Italiens ambassad för att resa till Italien och hjälpa dem att bekämpa coronaviruset.

De skickas som en respons på ett rop om hjälp från Italiens regering  och nu är de alltså redo och väntar på att skickas dit med flyg, tillade Ismail Orongo.

Bara under torsdagen den 26:e mars har Italienska myndigheter rapporterat in 712 döda och nu är totala dödsfallen uppe i över 8215 personer. Medan Somalia fått in tre bekräftade fall av Corona virus, dock med ett okänt mörkertal.

Efter att ha först uppstått i Kinesiska provinsen Wuhan i December 2019, har viruset spridit sig till minst 176 länder enligt insamlade data sammanställt av John Hopkins universitet. Data visar att mer än 553 200 fall har blivit rapporterade i hela världen, 25 000 personer har avlidit och fler än 127 500 har tillfrisknat. Dessa siffror ökar för varje dag som går.

Vi på muslimer.se ber till Allah att belöna somaliska regeringen och dessa läkare för deras insats i att hjälpa Italien med denna smittohärd som drabbat landet hårdare än flera andra länder.


Källa: Somalidispatch.com