I moskén, på fotbollsplanen – eller varför inte under tågresan till jobbet? Genom att erbjuda covidvaccin på lättillgängliga platser hoppas flera vårdaktörer och myndigheter övertyga fler skeptiker att kavla upp och ta en spruta.

Och för att nå ut till fler i samhället har moskébesökare i Göteborg och Köpenhamn kunnat vaccinera sig i samband med fredagsbönen. Islamiska förbundet i Malmö har också erbjudit att hjälpa till med vaccineringen, något som Region Skåne ser positiv på.

Initiativet är välkommet, för vi behöver alla parter i samhället för att hjälpa till med att öka vaccinationstäckningen, säger Maria Landgren, vaccinsamordnare för Region Skåne.

Islamiska förbundet i Malmö har erbjudit plats för vaccinatörer i sin moské. Och detta skulle vara bra vaccinationstäckning för människor boende på Rosengård i Malmö.

De tyckte att det var en jättebra idé, de tackade för det och sade att de skulle återkomma, säger Romdhane Boussaidi, ordförande i Islamiska förbundet i Malmö.

Många muslimska församlingar uppmanar sina församlingsmedlemmar att vaccinera sig för att skydda sig mot smittan och bidra till minskning av smittspridningen.


Källa: SVT.se