Vi har tidigare skrivit om muslimer som först varit hatiska mot islam och sedan blivit muslimer. Vi nämnde bland annat Arnoud van Door som innan han blev muslim var aktiv i det nederländska anti-islamiska Frihetspartiet (lett av Geert Wilder), men som numera är ordförande för  European Da’wah Foundation.

Ett motsvarande tyskt populistiskt parti som kallar sig Alternativ För Tyskland vill förbjuda all muslimsk invandring, minareter och kallelse till bön och varnar vid upprepande tillfällen för ”farorna med islam.” På webbsidan står det uttryckligen:

Islam hör inte hemma i Tyskland. Vi anser den multikulturella ideologin vara ett allvarligt hot mot social fred och kulturell enighet.

Detta har dock inte hindrat islam från att spridas vidare i deras egna led! Arthur Wagner som varit aktiv medlem i partiet och innehaft hög politisk position i kommittén i Brandenburg, har i samband med att han konverterade till islam låtit avsäga sitt medlemskap i partiet. Han säger dock till den tyska tidningen ”Der Tagesspiegel” att hans konvertering är en privatsak.

Vi ber Allah att låta fler människor finna islams ljus och vägledning och låta honom bli ett skinande exempel för hans före detta partikamrater och likasinnade!


Källor:

Euronews
Der tagesspiegel