Förra veckan skrev vi om flygplatsen som ärade Muhammad Ali genom att döpa om sig efter legendaren. Trots hans bortgång så kan vi meddela ännu en nyhet kopplat till honom!

En turkisk utbildningsstiftelse har köpt gården som tillhörde Muhammad Ali. Nu planerar de att använda den som sommarskola för muslimska ungdomar. Behram Turan, ledaren för Türken Foundation, talade om planerna för den enorma fastigheten som ligger vid floden Joseph i Berrien Springs, Michigan, USA.

Vi tänkte omedelbart på att köpa den när vi såg att den var till salu. Ali spenderade sina sista två decennier av sitt liv här. Det som motiverade oss att göra inköpet var att det låg nära Chicago, där det finns en stor muslimsk närvaro.

Han sade vidare att de planerar att omvandla fastigheten till en sommarskola för muslimska studenter som lever i omkringliggande platser.

Det här ska också vara ett tillfälle för studenter att bli inspirerade av Alis livsfilosofi och strävan mot framgång. Det kommer naturligtvis att vara till nytta för det muslimska samhället i USA att använda fastigheten för detta specifika syfte.

Muhammad Ali köpte fastigheten under 70-talet och använde det för avkoppling då och då. Förutom huset med fyra sovrum, består den också av 7 andra byggnader, ett gym med boxningsring, basketbollplan och en pool.

Turan fortsatte:

Vårt arbete kommer stöttas av både Muhammad Ali Museum och Alis familj. Vi vill att den ska serva som ett community center med sommarskola och konferenser.

Türken Foundation etablerades 2014 i USA i syfte att stötta kvalificerade studenter, genom att erbjuda boende, stipendium och kulturella program för att förbättra deras utbildningsupplevelse i USA.


Källa: Dailysabah.com