Detta är nästa del i vår serie om konvertiter som tidigare var fientliga och hatiska mot islam. För att läsa första delen klicka här.

Ibrahim Killington: Han brukade dricka alkohol och missbruka droger och bara ”leva livet”. Efter terrorattentaten den 11:e september 2001, fick han reda på att muslimer låg bakom dåden, vilket väckte ett oerhört hat inom honom för islam och muslimer. Hans hat växte sig så starkt att han till och med försökte ta värvning i militären tre gånger för att kunna resa till muslimska länder och hämnas genom att döda så många muslimer möjligt.

Ibrahim Killington

En dag lyssnade han på ett radioprogram som smutskastade profeten Muhammed .  Detta väckte en fråga inom honom: ”Hur kan det komma sig att så många människor (muslimer) följer profeten Muhammed, med så mycket dåligt sagt om honom?” Han befann sig på en andlig resa, studerade nordisk mytologi och hedendom, så hans vän tyckte att han borde utforska mer innan han bestämde sig för att bli hedning.

Jag upptäckte muslimer på internet och hittade Baba Ali som helt bröt mot stereotypen av muslimer med sin avslappnade och humoristiska karaktär.

Han bestämde sig för att börja läsa Koranen även om han till en början var rädd att säkerhetspolisen skulle skugga honom efter att han lämnade biblioteket med boken i handen. Han trodde att han bokstavligen bar på ”terroristernas handbok”. När han sedan började läsa Koranen slogs han av bokens kraft och därefter kunde han inte sluta läsa den. Kort därefter besökte han moskén för första gången och spenderade en hel dag där och läste. Han började komma till moskén allt oftare och till sist tog han steget att konvertera till islam.

Om jag ska ge ett råd till någon som funderar på islam, så är det att besöka en moské och prata med en kunnig som kan förklara islam. Sök inte på internet efter information. Det finns en del bra på internet, men när man är ny och inte kan något om islam, kan man inte skilja rätt från fel. Så det är bättre att prata med någon och spendera tid med muslimerna.

Richard “Mac” McKinney: Richard ”Mac” McKinney är en f.d. marinsergeant och numera ordförande för Islamiska centret i Muncie i Indiana. Så var inte fallet för åtta år sedan. Som yngre brukade han förakta islam så mycket att han planerade att spränga den lokala moskén. Som militärveteran har han upplevt mycket av grymheterna som krig lämnar efter sig.

 

Jag har sett saker som jag aldrig diskuterar med någon. På den tiden hatade jag inte islam, men mycket av det jag har bevittnat bar grogrunden till det hat jag byggde upp inom mig efteråt.

När han sedan återvände betraktade han sig som en nationalist, och hade tankar på att försöka spränga moskén.

Jag tror inte att jag kunde hata islam mer. Ingen visste vad jag hade för planer. Jag ville göra det ensam, jag hade platsen för dådet uttänkt och planerat. Jag brydde mig inte ens om jag skulle bli arresterad för handlingen efteråt, utan var förberedd på det.

Senare fick dock hans fru reda på hans planer, och blev helt förskräckt. Därefter inledde FBI en förundersökning mot honom, men han kom undan utan straff.

Jag tänkte att om jag spränger moskén gör jag en god handling för min nation… Jag var väldigt rubbad på den tiden.

Det som fick honom på andra tankar var när hans dotter en dag kom hem från skolan och berättade att en av skoleleverna hämtats av sin mor som bar Niqab (heltäckande slöja) .

Detta gjorde mig fullkomligt arg, jag kunde inte varit mer ursinnig. Men det som fick mig att tänka till var att jag sade till min dotter ”Jag vill inte att du beblandar dig med sådant folk.” Och jag granskade mig själv efter att jag såg min dotter bli förvirrad och upprörd.

Det var vid det här laget McKinney började komma på andra tankar och ifrågasatte sig själv:

Barn är inte födda med fördomar och rasism, utan de är på sätt och vis helt färgblinda. Det är bara när föräldrar får sina grepp om dem, som de börjar byta inställning och växa upp på samma vis som vi andra gör. Jag kunde inte tillåta det. Hon är min dotter. Så jag blev tvungen att hitta ett sätt att möta detta hat på ett bättre sätt.

McKinney ville nu få svar på sina frågor och vände sig därför till det lokala islamiska centret, där han omedelbart välkomnades.

Till en början satt jag där i moskén och kände mig varm, svettig och nervös då jag insåg att jag var den ende icke-muslimen i hela rummet. Jag sneglade konstant bakåt mot ytterdörren. Men efter en stund började spendera timmar efter timmar där och saker och ting blev helt klart för mig. Jag visste där och då att jag ville uttala trosbekännelsen. Jag ville bli muslim.

Han blev muslim och är numera imam och ordförande för det islamiska centret i Muncie och ordförande för Ball State’s Muslim Student Association (MSA).

Jag ska se till att göra det som krävs för att hålla det islamiska centret och dess människor skyddade. Jag ska stå upp för mitt [muslimska] samfund om det så ska betyda att jag måste stå natt och dag och hålla vakt. Jag ska inte låta något hända dem – de är mina bröder och systrar – och det betyder något för mig.

Detta visar oss muslimer att vi inte ska förlora hoppet på Allahs nåd. Om Allah så vill kan den mest hatfyllda islamofoben vägledas till Hans väg. Så låt oss förkunna Allahs sanna budskap och be Honom om vägledning och sedan bära motgångarna med tålamod.


Källor:

Ali Ardekani
Callofallah.blogspot.se
Aboutislam.net