25-åriga Julianne Frøyseth föddes och växte upp i norska Vardø i Finnmark fylke.

Jag växte upp i en kristen familj där kristna värderingar var väldigt viktiga. Till exempel ingen alkohol och ingen rökning, förklarar hon.

Under tonåren var hon säker i sin tro om att det finns en Gud som skapat världen, men funderade inte så mycket på religionstillhörighet. Ett par år senare blev Julianne Frøyseth nyfiken på Islam.

Jag hade muslimska vänner och min nuvarande man och hans föräldrar är muslimer. De var så snälla och hade sådan enorm gästvänlighet, vilket gjorde mig nyfiken på att veta mer om vad de trodde på.

Julianne ville lära sig mer och började leta upp information på nätet. Började se på Youtube-videos, letade efter berättelser från andra som konverterat och gjorde efterforskningar. Efter flera månaders inlärning bestämde hon sig för att ta steget att konvertera.

Svårast var att berätta för hennes föräldrar, eftersom hon kommer från en strikt troende kristen familj.

Jag var rädd för att berätta för mamma att jag inte längre trodde på hennes frälsare som Guds son. Men hon var väldigt respektfull och accepterande. Det är jag enormt tacksam för. Samtidigt tror jag att de är ledsna att jag inte tror på kristendomen, på samma sätt som det gör mig ledsen att de inte tror på islam. 

Den officiella konverteringen gjorde hon i Singapore, där hennes man kommer ifrån, på ett “Convert center” genom att läsa upp den islamiska trosbekännelsen. Denna underbara berättelse är en faktor och omständighet till att reflektera över nedan vers från den ädla Koranen där Allah, den Allsmäktige säger:

إِنَّكَ لَا تَهْدِي مَنْ أَحْبَبْتَ وَلَكِنَّ اللَّهَ يَهْدِي مَنْ يَشَاءُ وَهُوَ أَعْلَمُ بِالْمُهْتَدِينَ

DU KAN inte leda dem du älskar [Muhammad] på rätt väg, men Gud leder den Han vill. Och Han vet bäst vilka de är som är villiga att låta sig vägledas. [Koranen 28:56]


Källa: Helahisingen.se