Animerad barnserie med två tecknade karaktärer som är älskade av barn och tjänar samhället genom omfattande uppsättning av pedagogiska informationsfilmer som syftar till att barn ska lära sig om den ädla Koranen. Den första serien utspelar sig i den heliga staden Mecka och baseras på de korta kapitlarna av den ädla Koranen i ett fint verk som visar olika aspekter av ett barns vardag. Serien fick första pris i festivalen för Radio och TV i Tunisien och andra priset i det fjortonde Gulf festivalen för radio och TV i Bahrain. Det pågår ett arbete med en ny serie som ska utspelas i Medina och ska berätta om profeten Muhammeds Hadither.

Regissören och producenten Abdulrahman Khatib kommenterade projektet:

Syftet kretsar kring viktiga normer och värden för barnen, Saud och Sara är kända för barnen. De har haft en stor kärlek genom en omfattande uppsättning av pedagogiska filmer som syftar till att barn ska lära sig och ta till sig god moral och det som är rätt.

Ni kan titta och prenumerera på serien på Youtube. En förälder skriver så här om serien:

Gud belönar er för allt ni ger våra barn! Serieavsnitten innehåller lärdomar, etik och rätt förståelse av den ädla Koranen. Att kunna ta till sig berättelsen och innebörden blir lättare för barn med dessa korta tecknade serieavsnitten. Ett bra och lyckat jobb som jag hoppas hjälper oss föräldrar uppfostra våra barn och ge de god utbildning.


Källa: SaudSara.com.sa