Jag är en norsk tjej som är blind och var inte speciellt religiös förut. Jag var dock en sökare efter sanningen eftersom jag tidigare hade fått ta del av halvsanningar som inte kunde övertyga mig. Jag hade hört mycket om andra religioner så som buddism, hinduism och judendom. Och när jag träffade muslimer och fick höra om islam, fick jag svar på många av mina frågor som jag bar på under lång tid.

Eftersom jag är blind har det lett till att jag blivit social och tycker om att prata med andra människor. När jag åkte taxi brukade jag ställa många frågor till taxichauffören för att få svar på mina frågor. Den personen berättade för mig om sin religion och det var helt fantastisk att få veta mer om islam. Gud, den Allsmäktige, ordnade så att jag fick träffa en klok människa som hade mycket kunskap om islam. Han svarade på massor med frågor som jag ställde. Hans svar var klara och tydliga.

Systerskapet är starkt bland systrar i islam och är en av de bästa sakerna och en underbar sak i islam. Mina vänner blev många när jag blev muslim och jag deltar ofta i ungdomsaktiviteter. Muslimerna bemötte mig väldigt bra. Jag känner mig mycket tillfreds i mitt hjärta, trygg och säker samt väldigt stark.

Jag lär mig den ädla Koranen ständigt och memorerar 12 suror (kapitel) utantill, tack och lov. Jag älskar surat Ar-Rahman (Kapitel Den Nåderike, nr 55) och har för avsikt att lära mig den utantill, insha Allah!

Det är många som letar efter lycka och mitt råd till alla är att läsa på om islam, för sannerligen hittar alla den sanna lyckan i islam. Den sanna lyckan för mig är ett gott liv och att vara nära Gud. Lycka betyder kärlek till Gud, har man inte den så har man ingenting!