Balbir Singh var med och förstörde och demolerade en moské för 20 år sedan. Det var en moské vid namn Barbari Masjid som byggdes på 1600-talet, beläget i norra Indien. Sedan dess har Singh byggt mer än 90 moskéer.

Efter demoleringen blev han utkastad hemifrån av sina föräldrar. Han spenderade nätterna i gamla byggnader och ute i fält. Han upplevde en ständig rädsla för muslimer eller vem som helst ”med skägg”.

Han blev till slut omsluten av skuldkänslor och han reste iväg för att träffa en lärd, Kalim Siddiqui, och berättade för honom vad han hade gjort. Siddiqui sade till honom att han förstörde en moské men att han skulle kunna bygga flera. Dessa ord fick Balbir att gråta!

Han stannade hos Siddiquis islamiska skola i några månader och accepterade sedan islam. Han är numera känd som Mohammad Amir och har idag en egen skola med vilken han sprider islams läror.

Profeten Muhammad ﷺ sade:

Frukta Allah var du än är. Och följ upp en dålig gärning med en god gärning och den kommer stryka bort den [dåliga]. [Sunan al-Tirmidhi 1987]

Videoklippet på Mohammad Amirs historia kan ses i sin helhet nedan:

He took part in the demolition of a mosque. Now he builds them

This man took part in the demolition of a mosque in India. Now he has built more than 90 after converting to Islam.

Slået op af IlmFeed i Torsdag den 15. november 2018


Källa: Ilmfeed