Yusuf Estes är före detta predikare inom kristendomen och kommer från Texas, USA. Han har varit mycket troende kristen och till och med försökt omvandla muslimer till kristna tills han möte en muslim som framförde islam på det sättet att det fick honom att tänka efter och börja söka kunskap om islam. Han bad om vägledning från Gud och tillslut konverterade han till islam 1991. Idag ägnar han sig åt att resa runt om i världen, till olika länder och prata om islam. Ge kunskap om islam och han försöker vända sig oftast till icke muslimer för att han vet av egen erfarenhet att många saknar kunskap och därför har fördomar och rädsla för islam.

Vid ett tillfälle när en tjej i en moské konverterade till islam i Sverige med Yusuf Estes som vittne, så gick han fram till henne med stor glädje. Oftast när tjejer konverterar så här öppet framför alla, brukar inte imamer gå fram till dem men Yusuf Estes gjorde det. Han reste sig från där han satt bland män och gick fram till henne som skulle konvertera. Att konvertera är inte så svårt och det enda man behöver säga är trosbekännelsen vilket man bara repeterar efter imamen men Yusuf Estes ville ändå ställa lite frågor.

Den första frågan hon fick ”Can you now make a bomb?” och alla började skratta. Sådan är Yusuf Estes. Passar alltid på att skämta. Stackaren var så oförberedd på frågor så först svarade hon ”Yes”, innan hon verkligen förstod vad frågan var och ändrade sig snabbt till ”no” och skrattade. Sedan blev det frågor ”Do you believe in only ONE God?”, ”Who is Mohammed?” och när han hörde att hon var kristen innan så frågade han henne “Who is Jesus?”.

Anledningen till den sista frågan var att inom islam så tror vi på Jesus. Vi tror att han är en av de största profeter som funnits och att han ska komma tillbaka sedan innan Domedagen och slås mot det onda Antikrist som kommer att komma och vara en stor prövning för de troende (precis som det samma som man kan läsa i Bibeln) men däremot så tror vi inte inom islam att han var Guds son eller på något sätt gudomlig. Utan att Jesus är en vanlig människa som var profet. Därför ställde han den frågan till henne för att höra henne säga vad hon tror om Jesus.


Källa: Yusuf Estes i Sverige